PDPA - Hillcrest Heights

Loading. Please wait.


PDPA

Privacy Statement

Hillcrest Gardens Sdn Bhd or its subsidiary companies (hereinafter referred to as “Hillcrest”) maintains a policy of strict confidence concerning your personal information (Personal Data). Hillcrest’s Privacy Statement is consistent with the Data Protection Principles contained in the Personal Data Protection Act 2010 (PDPA). This Privacy Statement applies to the processing of Personal Data (collection, use, disclosure, storage and retention) by Hillcrest.

Hillcrest may at any time vary the terms of this Privacy Statement. You should check this Privacy Statement from time to time so that you are aware of the variations made.

  1. Collection of Personal DataHillcrest collects your Personal Data when you submit the printed forms or on-line forms via Hillcrest’s website or when you contact Hillcrest to make enquiries or to transact any business with Hillcrest.
  2. Your ConsentBy providing your Personal Data, you signify your agreement with this Privacy Statement and also consent for Hillcrest to process your Personal Data for the purpose stated herein.
  3. Use of Personal DataThe purpose of collecting your Personal Data is to:
    • ascertain your interest in Hillcrest’s properties;
    • provide you with marketing materials containing information on Hillcrest’s upcoming projects and events by mail, fax, email or via phone;
    • respond to your enquiry or deliver the information you have requested;
    • provide you with services relating to your purchase and rental of properties;
    • request feedback and comments from you on the property that you have purchased from Hillcrest in order to assist us to improve on our products and services.
  4. Disclosure of Personal DataHillcrest may disclose your Personal Data for all purposes related to your purchase or rental of our properties including disclosure to solicitors, financial institutions, contractors, consultants, utility companies, local authorities, government agencies and to other third parties as required by law and contract . Hillcrest will not disclose information that personally identifies you to any third party other than as set out in this Privacy Statement.
  5. Security of Personal DataHillcrest will take all reasonable measures to keep your Personal Data in a secure environment to protect them from loss, misuse, unauthorised access or disclosure.
  6. Accuracy of Personal DataHillcrest will take all reasonable steps to ensure that your Personal Data held by Hillcrest is accurate, complete and up-to-date. If you believe that any of your Personal Data is inaccurate, you may contact us at the address below and we will take all reasonable steps to correct it.
  7. Right of Access to Your Personal DataYou may make a request in writing to access your Personal Data held by Hillcrest or to request to be removed from Hillcrest’s mailing list.

You may write to us at the address below:

Hillcrest Gardens Sdn Bhd
2, 2A & 2B, Jalan PU 7/3
Taman Puchong Utama
47140 Puchong
Selangor, Malaysia

Email: pdp@hillcrest.com.my
Tel: +603-8069 9100
Fax: +603-8061 6672

Kenyataan Privasi

Hillcrest Gardens Sdn Bhd atau syarikat-syarikat subsidiarinya (kemudian daripada ini disebut “Hillcrest”) mengekalkan dasar keyakinan yang ketat berkaitan maklumat peribadi anda (Data Peribadi). Kenyataan Privasi Hillcrest adalah selaras dengan Prinsip Perlindungan Data yang terkandung dalam Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (PDPA). Kenyataan Privasi ini digunakan untuk pemprosesan Data Peribadi (pengumpulan, penggunaan, pendedahan, penyimpanan dan pengekalan) oleh Hillcrest.

Hillcrest boleh pada bila-bila masa meminda terma Kenyataan Privasi ini. Anda dikehendaki menyemak Kenyataan Privasi ini dari semasa ke semasa supaya anda sedar akan pemindaan yang dibuat.

  1. Pengumpulan Data PeribadiHillcrest mengumpul Data Peribadi anda apabila anda menyerahkan borang bercetak atau secara online melalui laman web Hillcrest atau apabila anda menghubungi Hillcrest untuk membuat pertanyaan atan menjalankan apa-apa urusan dengan Hillcrest.
  2. Persetujuan AndaDengan memberikan Data Peribadi anda, menandakan persetujuan anda dengan Kenyataan Privasi ini dan juga bersetuju dengan Hillcrest untuk memproses Data Peribadi anda bagi tujuan yang dinyatakan di sini.
  3. Penggunaan Data PeribadiTujuan mengumpul Data Peribadi anda adalah untuk:
    • menimbang minat anda dalam hartanah Hillcrest;
    • menyediakan anda dengan bahan-bahan pemasaran yang mengandungi maklumat mengenai projek-projek dan aktiviti Hillcrest yang akan datang melalui pos, faks, e-mel atau telefon;
    • menjawab pertanyaan anda atau menyampaikan maklumat yang anda minta;
    • menyediakan anda dengan perkhidmatan yang berkaitan dengan pembelian dan penyewaan hartanah anda;
    • permintaan maklumbalas dan komen daripada anda atas hartanah yang telah anda beli dari Hillcrest untuk membantu kami memperbaiki produk dan perkhidmatan kami.
  4. Pendedahan Data Peribadi Hillcrest mungkin mendedahkan Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan yang berkaitan dengan pembelian atau penyewaan hartanah kami termasuk pendedahan kepada peguam, institusi kewangan, kontraktor, perunding, syarikat utiliti, pihak berkuasa tempatan, agensi-agensi kerajaan dan pihak ketiga yang lain seperti yang diperuntukkan di bawah undang-undang dan kontrak.Hillcrest tidak akan mendedahkan maklumat peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga selain daripada pihak yang ternyata dalam Kenyataan Privasi ini.
  5. Keselamatan Data Peribadi Hillcrest akan mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk menyimpan Data Peribadi anda dalam persekitaran yang selamat untuk melindungi daripada kehilangan, penyalahgunaan, akses tanpa kebenaran atau pendedahan.
  6. Ketepatan Data PeribadiHillcrest akan mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa Data Peribadi anda yang disimpan oleh Hillcrest adalah tepat, lengkap dan kemaskini. Sekiranya anda mendapati sebarang Data Peribadi anda yang tidak tepat, sila menghubungi kami di alamat di bawah dan kami akan mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk membetulkannya.
  7. Hak Akses Kepada Data Peribadi AndaAnda boleh membuat permintaan secara bertulis untuk mengakses Data Peribadi anda yang disimpan oleh Hillcrest atau meminta untuk dikeluarkan daripada senarai mel Hillcrest.

 

Anda boleh menulis kepada kami di alamat di bawah:

Hillcrest Gardens Sdn Bhd
2, 2A & 2B, Jalan PU 7/3
Taman Puchong Utama
47140 Puchong
Selangor, Malaysia

Email: pdp@hillcrest.com.my
Tel: +603-8069 9100
Fax: +603-8061 6672